Pyragas su silkių file ir pievagrybiais

Pyragas su silkės file ir pievagrybiais

Tešlai reikės:

  • 350 g miltų
  • 50 g sviesto
  • 100 ml grietinės
  • 1 kiaušinio
  • druskos

Įdarui reikės:

  • 500 g sūdytos silkės filė
  • šaltos juodosios arbatos
  • 4 kiaušinių
  • 200 g pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 100 g sviesto
  • 100 ml grietinės
  • petražolių
  • krapų
  • maltų pipirų
  • druskos

Dar reikės vieno kiaušinio pyrago aptepimui.

  1. Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Silkių file išmirkome šaltoje juodojoje arbatoje, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Kiaušinius kietai išverdame, nulupame ir susmulkiname. Pievagrybius ir svogūną susmulkiname ir pakepiname svieste. Ataušusius sumaišome su grietine ir prieskoniais.
  2. Iš tešlai skirtų ingredientų pasigaminame grietininę tešlą. Ją iškočiojame į du lakštus, kurių vienas truputį didesnis už kitą.
  3. Didesnįjį lakštą tieskite į 26 – 28 cm skersmens kepimo formą. Ant jo dedame sluoksnį grybų įdaro, sluoksnį silkės gabaliukų, pabarstome smulkintais skiaušiniais ir vėl dedame sluoksnį grybų įdaro. Pabarstome smulkintais žalumynais. Tešlos kraštus viršuje užlenkiame, o pyrago viršų uždengiame mažesniuoju lakštu. Pyragą pusvalandį palaikome šaltai.
  4. Tada pyrago viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame labai karštoje orkaitėje 10 minučių. Po to temperatūrą sumažiname ir kepame dar 20 minučių.

Skanaus 🙂

Pyragas su silkės file ir pievagrybiais

Pyragas su silkės file ir pievagrybiais

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais

  • Provanso bulvių apkepas su kumpiu

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.