Karštą vasaros dieną puikiai atgaivins ir pamaitins šaltibarščiai.
Sudėtis:
- marinuoti burokėliai – 0,5 l.
- švieži agurkai – 200 gr.
- kiaušiniai – 2 vnt.
- svogūnų laiškai
- krapai
- kefyras – 1-1,5 litro
- druska
Pradžiai, kietai išverdame du kiaušinius.
Kol kiaušiniai verda, į dubenį ar katilą sudedame pusę litro marinuotų burokėlių (skaniausiai su naminiais) ir užpilame vienu ar pusantro litro kefyro. Įdedame susmulkintų šviežių agurkų pagal skonį, įberiame saują smulkintų svogūnų laiškų, krapų.
Susmulkiname išvirusius ir atvėsusius kiaušinius, sudedame juos į beveik baigtus gaminti šaltibarščius.
Galiausiai, jei norime, įpilame apie stiklinę šalto virinto vandens, kad šaltibarščiai nebūtų pernelyg tiršti. Pagardiname druska pagal skonį.
Tiekiame ant stalo su karštomis virtomis ar keptomis bulvėmis. Skanaus 🙂
(4.3 / 5)
Vertinimų skaičius: 7
1 Comment
Pravertė. Atrodo elementaru, bet visgi ne visi moka…