Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

Reikės:

  • 500 g miltų
  • 250 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • tirštos uogienės ar džemo
  1. Iš miltų, kiaušinių, sviesto, cukraus ir kepimo miltelių išminkome tešlą. Ją valandą palaikome šaldytuve.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Skardą patepame sviestu ir pabarstome miltais.
  3. Tešlą padalijame į dvi dalis. Vieną jų stambia tarka sutarkuojame į skardą. Ant jos sukrečiame uogienę ir tolygiai paskirstome. Uogienę renkamės pagal skonį. Ji gali būti ir saldesnė, ir rūgštesnė. Gali būti ir pjaustyti obuoliai su cinamonu. Ant uogienės vėl rupia tarka sutarkuojame likusią tešlą.
  4. Pyragą kepame orkaitėje apie 30 – 40 minučių.

Skanaus 🙂

Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

Recepto įvertinimas

(3.9 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 41

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

  • Šventinis pyragas

  • Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

    Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

  • Latviškas juodos duonos desertas

    Latviškas juodos duonos desertas

1 Comment

  1. Ramune parašė:

    Nesuprantu as kepiau tokioj temperaturoje,ir 35 min,jis suskrudo. Anksciau isimti neisejo nes zalias buvo. 🤔kai ikaista orkaite gal tada sumazinti temperatura reikia?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *