Omletas su bulvėmis ir grybais

Jums reikės:

  • 800 g. bulvių
  • 10-12 riekelių džiovintų baravykų
  • 70 ml. riebios grietinėlės
  • 50 g. kietojo sūrio
  • 5 kiaušiniai
  • 3 šaukštai sviesto
  • didelis svogūnas
  • 3 petražolių šakelės
  • maltų pipirų
  • druskos
  1. Džiovintus grybus užpilame 2 litrais šilto vandens ir valandą pamirkome. Tada išgriebiame, gerai nuplauname ir smulkiai supjaustome. Vandenį, kuriame mirko grybai, pakaitiname iki užvirimo. Puikiai tinka ir švieži grybai.
  2. Bulves kruopščiai nuplauname ir aplieję grybų nuoviru verdame su lupena maždaug 30 minučių.
  3. Skystį nupilame, bulves nuliejame šaltu vandeniu ir nulupame bei atvėsiname.
  4. Ataušusias bulves supjaustome plonomis riekelėmis arba sutarkuojame stambia tarka.
  5. Svogūną nulupame ir susmulkiname. Pakepiname svieste ant silpnos ugnies apie 10 min.
  6. Sudedame grybus ir kepame dar 5 minutes. Pagardiname druska bei pipirais ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Gausiai ištepame sviestu kepimo formą. Bulves sumaišome su svogūnais ir grybais. Lygiu sluoksniu mišinį išdėliojame kepimo formoje.
  8. Išplakame kiaušinius su grietine, suberiame smulkiai tarkuotą sūrį, petražoles. Apliejame plakiniu bulves su grybais ir atsargiai išmaišome.
  9. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apsitrauks rusva plutele. Tiekiame tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus 🙂
Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Virtinukai su grybų įdaru

  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Provanso bulvių apkepas su kumpiu

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *