Naminis skruzdėlynas

Tešlai:
4-5 kiaušiniai,
5 v.š. grietinės,
4 stiklinės miltų,
aliejaus (virimui),
razinų, aguonų ar smulkintų riešutų apibarstymui.

Sirupui:
1 stiklinė medaus,
2 šaukštai vandens,
30 g. sviesto,
1 šaukstas grietinės.

Pasiruošiame skruzdėlyno tešlą:

  • Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišoma tešla.
  • Po to ji gerai padaužoma (į stalą ar pan.), plonai iškočiojama ir supjaustoma 3-4 cm. keturkampiais (galima tešlą plėšyti ir rankomis, tada lakštai gaunasi skirtingų formų).
  • Tešlos gabalėliai metami į gerai įkaitintą aliejų ir verdami kol pagelsta.
  • Išvirę lakštai dedami ant popierinio rankšluosčio (servetėlės ), kad sugertų riebalų perteklių.

Pasiruošiame sirupą:

Medų, vandenį, svietą ir šaukštą grietinės sudedame į indą ir verdame. Kaip žinoti, kada sirupas paruoštas? Į šaltą vandenį įlašiname lašą sirupo. Jei lašas nebeišsiskleidžia, sirupas paruoštas.

Skruzdėlyno gaminimas:

Į didelę lėkštę dedame nusausintus traškius tešlos lakštelius, užpilame ant jų truputį sirupo. Po to vėl dedame ant viršaus lakštus, pilame sirupą. Taip po truputį formuojamas skruzdėlynas. Galiausiai gardėsį apibarstome smulkintais riešutais, aguonomis ar razinomis.

Recepto įvertinimas

(4.3 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 3

Recepto tipas: Žymos: , , , , , , Produktai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *