Tešlai:
4-5 kiaušiniai,
5 v.š. grietinės,
4 stiklinės miltų,
aliejaus (virimui),
razinų, aguonų ar smulkintų riešutų apibarstymui.
Sirupui:
1 stiklinė medaus,
2 šaukštai vandens,
30 g. sviesto,
1 šaukstas grietinės.
Pasiruošiame skruzdėlyno tešlą:
Pasiruošiame sirupą:
Medų, vandenį, svietą ir šaukštą grietinės sudedame į indą ir verdame. Kaip žinoti, kada sirupas paruoštas? Į šaltą vandenį įlašiname lašą sirupo. Jei lašas nebeišsiskleidžia, sirupas paruoštas.
Skruzdėlyno gaminimas:
Į didelę lėkštę dedame nusausintus traškius tešlos lakštelius, užpilame ant jų truputį sirupo. Po to vėl dedame ant viršaus lakštus, pilame sirupą. Taip po truputį formuojamas skruzdėlynas. Galiausiai gardėsį apibarstome smulkintais riešutais, aguonomis ar razinomis.
(4.3 / 5)
Vertinimų skaičius: 3
Slapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |