Morkų pyragaičiai su imbieriniu kremu

Morkų pyragaičiai su imbieriniu kremu

Reikės:

  • apie 350 g morkų
  • 180 g miltų
  • 130 g cukraus
  • 50 g graikiškų riešutų
  • 3 kiaušinių
  • 60 ml pieno
  • 60 ml aliejaus
  • 1 šaukšto malto imbiero
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • pusės šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio malto muskato
  • žiupsnelio maltų gvazdikėlių
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • pusės šaukštelio druskos
  • sviesto skardai patepti

Kremui:

  • 250 ml maskarponės sūrio
  • 50 g sviesto
  • 120 g cukraus pudros
  • 3 cm imbiero šaknies
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • druskos
  1. Smulkia tarka sutarkuojame morkas, orkaitėje paskrudiname graikiškus riešutus. Kiaušinius išplakame su aliejumi, pienu, cukrumi ir prieskoniais. Po truputį plakdami suberiame kepimo miltelius ir miltus. Galiausiai sudedame morkas, riešutus ir viską gerai išmaišome.
  2. Tešlą pilame į plačią, sviestu išteptą ir miltais ar maltais džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 minutes. Kai pyrago vidurys iškeps, dėkite pyragą ant grotelių ir ataušinkite.
  3. Tuo metu gaminame kremą. Pašildome sviestą ir sumaišome su sūriu, cukrumi, vanile, druska ir smulkiai sutarkuotu imbieru. Viską plakame iki kremo tirštumo.
  4. Paruoštu kremu aptepame atvėsusį pyragėlių biskvitą ir supjaustome rombo formos pyragaičiais.

Skanaus 🙂

Morkų pyragaičiai su imbieriniu kremu

Morkų pyragaičiai su imbieriniu kremu

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Kaiušiniai tešloje

    Kiaušiniai tešloje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.