Moliūgų keksiukai

Moliūgų keksiukai

Sudėtis (12 keksiukų):

  • 1/2 puodelio baltų pilno grūdo kvietinių miltų
  • 3/4 stiklinės miltų
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 1 šaukštelis sodos
  • 2 šaukšteliai moliūgų pyrago prieskonių
  • 1/4 šaukštelio muskato
  • 1/4 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1,5 puodelio sutrinto moliūgo
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 2 didelių kiaušinių baltymai
  • 1,5 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1/2 puodelio pjaustytų graikiškų riešutai

Įkaitinkite orkaitę iki 350 °. Išdėliokite keksiukų popierėlius į skardą ir apipurškite aliejumi, kad būtų lengviau išimti keksiukus.

Vidutinio dydžio dubenyje šluotele sumaišykite miltus, cukrų, kepimo sodą, moliūgų prieskonius, muskatą, cinamoną ir druską. Atsidėkite tešlą į šoną.

Dideliame dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, aliejų, kiaušinių baltymus ir vanilę. Maišome tol kol masė sutirštės.

moliugu-keksiukai-gaminimas

Sumaišome drėgną tešlą su sausuoju mišiniu. Per daug nemaišome, įberiame riešutus.

Supilkite tešlą į paruoštas keskiukų formeles skardoje ir kepkite ant vidurinės lentynėlės apie 24-26 minutes, arba kol tešla nebekimba prie dantų krapštuko, įsmeigto į keksiuko centrą.

Prieš patiekiant leiskite moliūgų keksiukams bent 15 min. atvėsti.

moliugu-keksiukai

Skanaus! 🙂

 

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Panašūs receptai
  • Tortas PRAHA

  • Šventinis pyragas

  • Žiemiškas keksas

    Žiemiškas keksas

  • Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

    Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

  • Pudingo tortas su braškėmis

    Pudingo tortas su braškėmis

  • Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

    Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

  • Citrinų ir šokolado skonio sausainiai

    Citrininiai šokoladiniai sausainiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *