Latviškas juodos duonos desertas

Latviškas juodos duonos desertas

Latviškai šis desertas vadinasi rūpjmaizes kārtojums, tai yra sluoksniuotas duonos pyragas.

Jums reikės:

  • 10 riekių rupios juodos duonos (apie 350 g), truputį padžiovintos ir be plutos
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 4 šaukštų cukraus
  • šaukšto cinamono
  • pusės šaukštelio vanilinio cukraus
  • 6 šaukštai trintų spanguolių (su cukrumi)
  • 3 šaukštai grietinės
  1. Tarka sutarkuokit duonos riekes.
    Tarkuota juoda duona

    Tarkuota juoda duona

  2. Duonos trupinius sumaišome su 2 šaukštais cukraus, cinamonu ir paskrudiname ant mažos ugnies apie 20 minučių. Kadangi cukrus tirpsta, gali atsirasti gumulėlių. Pamaišykite ir sutrupinkite susidariusius gumulėlius. Palikite trupinius atvėsti.
  3. Sumaišykite maskarponės sūrį su dviem šaukštas cukraus, grietine ir vaniliniu cukrumi. Grietinė naudojama, kad sūris būtų elastiškesnis.
  4. Atskirkite duonos trupinius į tris dalis, kurių dvi vienodos, o trečia šiek tiek mažesnė. Maskarponės sūrį padaliname į dvi dalis. Vieną dalį duonos trupinių dedame į dubenį, ant jų paskirstome maskarponės sūrio dalį. Ant viršaus tepame 3 šaukštus trintų spanguolių. Tada vėl duonos trupinius, vėl sūrį ir vėl spanguoles. Viršų apibarstome likusiais trupiniais. Dubenį uždengiame ir paliekame šaldytuve 5 – 10 valandų sustingti.

Skanaus 🙂

Latviškas juodos duonos desertas

Latviškas juodos duonos desertas

Recepto įvertinimas

(4.2 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 6

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Šventinis pyragas

  • Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

    Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

  • Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

    Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

  • Tinginiu pachlava

    Tinginių pachlava

  • Labai greitas ir paprastas pyragas

    Paprastas ir greitas pyragas su uogomis ir vaisiais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.