Kokteilis Sierra Margarita

40 ml tekilos „Sierra Silver”,
20 ml apelsinų likerio „Cointreau”,
10 ml citrinų arba laimų sulčių,
citrinos (laimo) skiltelė,
druskos,
ledo.

Kokteilio Sierra Margarita ruošimas:

  1. Paimame dvi lėkšteles: į vieną įpilame šiek tiek citrinos sulčių, o į kitą įberiame druskos. Apverčiame kokteiliams skirtą taurę, jos kraštus pavilgome citrinos sultyse ir iškart merkiame į druską. Taip druska aplips visas taurės kraštas.
  2. Į plaktuvą supilame tekilą, citrinų sultis, kelis ledo kubelius, galiausiai likerį ir viską suplakame. Jei mėgstate, kad gėrimas būtų ledinis – ledukus reiktų sutraiškyti. Tai paprasčiausia padaryti ledukus sudėjus į rankšluostį ir sudaužius mėsos plaktuku.
  3. Supilame kokteilį į paruoštą taurę ir papuošiame citrinos skiltele.

 

Namie kokteiliuota margarita

Kokteilis Margarita yra ypač pikantiško skonio. Iš mėlynosios agavos gaminamos tekilos aštrumą nuslopina prancūziško likerio apelsinų žievelių kartumas ir citrinos sulčių rūgštelė. Geriant kokteilį tirpstanti druska sušvelnina skonį – nurijus gurkšnį burnoje lieka malonus saldumas.

 

Vakarėliui kokteilis daromas dar paprasčiau: išmaišome 3 dalis tekilos, dvi dalis likerio ir vieną dalį laimo ar citrinų sulčių. Tada suplakame gautą kokteilį su ledukais.

Kokteilis Margarita yra labai universalus, jį paruošti galima įvairiausiai būdais. Vienos populiaresnių Margaritos rūšių yra:

  • „Blue Margarita” su šlakeliu mėlynojo likerio „Blue Curacao”,
  • „Frozen Margarita” su pilna taure skaldyto ledo,
  • „Cactus Margarita” su kokosų likeriu ir ananasų sultimis,
  • „Pink Margarita” su arbūzais, apelsinų sultimis ir cukrumi vietoj druskos,
  • „Italian Margarita” su gazuotu vandeniu ir „Amaretto” likeriu.

Beje, vasario 22d. – pasaulinė „Margaritų” diena.

Recepto įvertinimas

(4.5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 2

Panašūs receptai
  • Shotas Green Mexicano

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *