Reikės:
- 1,5 kg kiaulienos nugarinės
- 600 g jautienos, maltos su kiaulienos lašiniais
- 1 svogūno
- 100 g grietinės
- 2 riekių batono
- trupučio pieno
- 2 apelsinų
- jautienos prieskonių, druskos, pipirų
- aliejaus
- Kaiulienos nugarinę pjauname taip, kad gautųsi kuo didesnis mėsos lakštas. Jį pabarstome druska, pipirais ir pamušame.
- Susmulkintą svogūną pakepiname aliejuje. Piene pamirkome batoną ir susmulkiname. Į maltą jautieną dedame svogūną, batoną, grietinę, prieskonius ir gerai išminkome.
- Ant kiaulinos nugarinės dedame jautienos faršo sluoksnį ir suvyniojame vyniotinį. Toje vietoje, kur yra riebalai, įpjauname 5 – 6 rėžius. Vyniotinį surišame siūlu.
- Į kepimo skardą pilame išspaustas vieno apelsino sultis. Likusią žievelę supjaustome šiaudeliais ir apdėliojame jais kepsnį. Kepame orkaitėje apie 1,5 valandos.
- Prieš patiekiant nuo kepsnio nuimame siūlus ir jį supjaustome gabalais. Patiekiame karštą.
Skanaus 🙂

Kiaulienos-jautienos kepsnys