Kiaulienos ir jautienos kepsnys su apelsinais

Kiaulienos-jautienos kepsnys

Reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos nugarinės
  • 600 g jautienos, maltos su kiaulienos lašiniais
  • 1 svogūno
  • 100 g grietinės
  • 2 riekių batono
  • trupučio pieno
  • 2 apelsinų
  • jautienos prieskonių, druskos, pipirų
  • aliejaus
  1. Kaiulienos nugarinę pjauname taip, kad gautųsi kuo didesnis mėsos lakštas. Jį pabarstome druska, pipirais ir pamušame.
  2. Susmulkintą svogūną pakepiname aliejuje. Piene pamirkome batoną ir susmulkiname. Į maltą jautieną dedame svogūną, batoną, grietinę, prieskonius ir gerai išminkome.
  3. Ant kiaulinos nugarinės dedame jautienos faršo sluoksnį ir suvyniojame vyniotinį. Toje vietoje, kur yra riebalai, įpjauname 5 – 6 rėžius. Vyniotinį surišame siūlu.
  4. Į kepimo skardą pilame išspaustas vieno apelsino sultis. Likusią žievelę supjaustome šiaudeliais ir apdėliojame jais kepsnį. Kepame orkaitėje apie 1,5 valandos.
  5. Prieš patiekiant nuo kepsnio nuimame siūlus ir jį supjaustome gabalais. Patiekiame karštą.

Skanaus 🙂

Kiaulienos-jautienos kepsnys

Kiaulienos-jautienos kepsnys

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Jautienos troškinys su pupelėmis

    Jautienos troškinys su pupelėmis

  • Berlyno kukuliai

    Berlyno kukulių receptas

  • Jautienos faršo suktinukai su šonine

    Jautienos faršo suktinukai su šonine

  • Rūkyto kumpio suktinukai

    Rūkyto kumpio suktinukai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *