Jurgos troškinukas „ko turi namie – 1“

 Jurgos troškinuko „ko turi namie“ gaminimas:

Šis troškinys turi begalę gaminimo variantų. Viskas priklauso nuo to, ko turite šaldytuve ar pirkinių krepšyje ir nuo Jūsų fantazijos. Be to, šis troškinys kaskart gaunasi vis kitoks, kad ir kaip stengtumeisi 🙂 nes kiekvienąkart po ranka pasitaiko koks nors produktas, kurio anąsyk gamindamas neturėjai. Taigi šį kartą troškinys buvo gaminamas taip:

400 gr. kiaulienos faršo,
300-400 gr. šaldytų daržovių mišinio,
2 morkų,
1 svogūno,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai pomidorų padažo,
100 gr. fermentinio sūrio,
druskos, pipirų,
mėgiamų prieskonių, žolelių.

1. Gilioje keptuvėje pakepiname faršo gabalėlį (jei faršas neriebus, įpilkite šlakelį aliejaus). Kepindami įberiame mėgiamų prieskonių (raudonosios paprikos ar kokio prieskonių mišinio), dar pagardiname druska bei pipirais ir, jei turite, prieskoninėmis žolelėmis.

2. Kol faršas kepinamas, susitarkuokite nuskustas morkas ir susismulkinkite svogūną.

3. Faršui apkepus į tą pačią keptuvę ant faršo suberiame turimų šaldytų daržovių, tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną.

4. Daržovėms suminkštėjus į keptuvę įdedame grietinės ir pomidorų padažo.

Kaip buvo minėta, šis troškinys niekada nebūna toks pats. Šį kartą po ranka pasitaikė marinuota aitrioji paprika. Ją nesmulkintą taip pat įdedame į troškinį.

5. Viską išmaišome ir dar truputį patroškiname.

6. Baigiant troškintis ant viršaus užtarkuojame gabalėlį parmezano ar fermentinio, ar dar kokio po ranka turimo sūrio, truputį pakaitiname ir skanaujame nuostabų troškinį 🙂

Garnyrui šį kartą puikiai tiko virtos bulvės.

 

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 4

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.