Jogurtinis varškės tortas su mėlynėmis

Kremui:
600 g. varškės,
600 ml. natūralaus jogurto,
400 g. cukraus,
500 g. mėlynių,
4 šaukšteliai želatinos.

Pagrindui:
250 g. vaflių ar sausainių,
100 g. sviesto.

Torto gaminimas:

Vaflius (ar sausainius) sulaužome mažais gabalėliais ir išmaišome su ištirpintu sviestu. Torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir į skardą sukrečiame gautą tešlą. Tešlos paviršių išlyginame ir kepame 10 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitęje. Iškepusį torto pagrindą visiškai atvėsiname.

Kremui suplakame varškę, jogurtą ir cukrų suplakame iki vientisos masės. Plakinį padaliname į dvi dalis: mažesnę ir didesnę. Šiek tiek gražesnių mėlynių pasiliekame papušimui, o likusias sumaigome ir pertriname per sietelį bei sumaišome su mažesniąja varškės kremo dalimi.

Želatiną užmerkiame nedideliame vandens kiekyje ir išbrinkiname. Išbrinkusią želatiną proporcingai padaliname ir supilame į abi kremo mases.

Ant atvėsusio torto pagrindo sukrečiame vien varškės masę, o ant viršaus – varškės masę su uogomis. Sukamaisiais judesiais atsargiai išmaišome viršutinį torto sluoksnį, kad gautųsi margas raštas. Galiausiai tortą dedame į šaldytuvą bent dviems valandoms, kad sustingtų. Prieš tiekiant varškės ir jogurto tortą ant stalo, jo viršų papuošiame likusiomis mėlynių uogomis.

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *