Garuose virta lašiša

500 gr. šviežių žirnelių,
3 vidutinio dydžio morkos,
½ galvos vidutinio dydžio saliero,
400 gr. šviežios lašišos,
Druskos,
pipirų.

2 porcijos, 20-30 min.

Gaminame lašišą garuose:

Į puodą įpilkite 0,5-1 litrą vandens ir jį užvirinkite. Įberkite druskos. Toliau virkite ant didelės ugnies.

Riekelėmis pjaustytas morkas ir stambiais kubeliais pjaustytą salierą sudedame į garų puodą ar sietelį ir patalpiname virš verdančio vandens. Uždengiame dangčiu ir gariname 5-7 min. Įkaitiname orkaitę iki 80 °C (ten šiltai laikysime daržoves, kol garuose virs lašiša). Pamaišome daržoves ir sudedame žirnelius. Gariname dar 5 min. Žirneliai turi tik sušilti.

Visas daržoves sudėkite į lėkštę ir paliekame orkaitėje.

Lašišą supjaustome į kelias stambias dalis. Nuimame odą, apibarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis. Sudedame į garų puodą ir verdame garuose, kol mėsa lašišos kepsnelio viduje taps šviesiai rožinė (priklausomai nuo kepsnelio storio 10-15 min.).

Lašišą sudėkite į lėkštę kartu su daržovėmis.

 

Galima naudoti šaldytus daržovių rinkinius, jei neturime šviežių daržovių. Taip bus ir greičiau, nereikės pjaustyti.

Jei neturite garų puodo, tiesiog į paprastą puodą galima įdėti metalinį sietelį (naudojamą daržovėms ar makaronams nuvarvinti) ir virti jame.

 

ŠALTINIS: skaniai.lt

 

Recepto įvertinimas

(3 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Recepto tipas: Žymos: , , , , Produktai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *