Figūriniai meduoliniai sausainėliai Kalėdoms

Tešlai

  • kiaušiniai – 3 vnt.
  • cukrus – 0,5 stiklinės
  • sviestas – 100 g.
  • medus – 200 g.
  • miltai – 600 g.
  • kepimo milteliai – 1 pakelis
  • cinamonas – 1 šaukštas
  • meduolių prieskonių mišinys – 2 šaukšteliai (maltas imbieras, muskatas, gvazdikėliai, kardamonas)

Papuošimui

  • šokoladas – 100 g.
  • pienas – 2 šaukštai
  • kiaušinių baltymai – 2 vnt.
  • cukraus pudra – 3 stiklinės
  • Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje, kol susidarys vientisa masė. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus.
  • Išminkykite tešlą ir iškočiokite 7 mm storio lakštą. Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų (širdutės, angeliukai, eglutės, žvaigždutės ir t.t.) trafaretus išpjaukite sausainius. Jei meduoliukus norėsite kabinti ant eglutės, prieš kepdami jų viršuje išspauskite nedideles skylutes.
  • Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170ºC temperatūros orkaitėje.

Tokius meduoliukus kartoninėje dėžutėje galima laikyti apie 1 mėn. tada jie tampa dar skanesni.

Meduoliukus vėliau puošiame piene ištirpinto šokolado ir baltymų glajumi. Glajų galima nudažyti natūraliomis priemonėmis: mėtų sirupu, burokėlių, aronijų, šaltalankių sultimis arba galima meduolius marginti pirktiniais maistiniais dažais.

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.