Citrininis pyragas

Citrininis pyragas

Reikės:

  • 7 kiaušinių
  • 2 puodelių miltų
  • 1 puodelio cukraus
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3/4 puodelio vandens
  • pusės puodelio aliejaus
  • 4 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus

Citrininiam glaistui:

  • 1/3 puodelio kambario temperatūros sviesto
  • 3 puodeliai cukraus pudros
  • ketvirtis puodelio citrinos sulčių
  • 4 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
  • žiupsnelis druskos
  1. Atskiriame kiaušinio baltymus atskirame inde ir paliekame kambario temperatūroje 30 minučių.
  2. Dedame skardą į apatinę lentyną ir įkaitiname orkaitę. Dideliame inde sumaišome cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakame kiaušinio trynius, vandenį, aliejų, citrinos žievelę ir vanilę. Skystą masę įmaišome į miltinę masę ir gerai išmaišome. Suplakame kiaušinio baltymus. Įmaišome ketvirį baltymų į tešlą, o po to ir likusius baltymus.
  3. Atsargiai sudedame tešlą į kepimo indą aukštais kraštais. Pabadome tešlą, kad neliktų oro ertmių. Kepame 50 – 55 minutes. Iškart iškepus apverčiame pyragą ir paliekame pilnai atvėsti apie valandą.
  4. Atvėsusį pyragą peilio pagalba išimame iš indo ir perkeliame į serviravimo indą. Mažame inde sumaišome citrininio glaisto produktus. Plakame kol sutirštės. Aptepame šiuo padažu pyragą, kad apvarvėtų ir šonai ir paliekame sustingti.

Skanaus 🙂

Citrininis pyragas

Citrininis pyragas

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Kaiušiniai tešloje

    Kiaušiniai tešloje

2 Comments

  1. Asta Judzinskienė Asta Judzinskienė parašė:

    Kiek gramų telpa į puodelį?

    • kavalgyti parašė:

      1 puodelis miltų = 150 gramų
      1 puodelis smulkaus cukraus = 225 gramai
      1 puodelis rudojo cukraus = 175 gramai
      1 puodelis cukraus pudros = 115 gramų
      1/3 sviesto = 75 gramai
      1 puodelis skysčio = 240 ml

      vėliau prie progos sudėsiu visų matavimo vienetų konvertavimo lentelę 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *