„Cannelloni“ makaronai su mėsa

Cannelloni makaronai

Cannelloni yra kilęs iš Šiaurės Italijos, bet greit išplito ir kituose regionuose. Yra keli patiekalo gaminimo variantai, bet tradicinis būdas makaronus įdarant mėsa.

  • 600 gr. maltos mėsos (kiaulienos ar jautienos)
  • 1 pakelis „Cannelloni” makaronų (250 gr.)
  • 1 didelis svogūnas
  • 250 gr. grietinės
  • 50 gr. sviesto kepimui
  • 1kg pomidorų
  • 250 gr. kieto surio
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinis
  • druskos
  • pipirų

Cannelloni makaronų gaminimas:

  1. Išmaišome maltą mėsą, svogūną, kelis pomidorus, česnaką, kiaušinį ir prieskonius. Gauta mase prikemšame makaronų vamzdelius.
  2. Padažui nulupame likusius pomidorus. Juos smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste (galima patroškinti). Paskui sutriname į vientisą masę, įdedame grietinės, prieskonių ir išmaišome.
  3. Paruoštus makaronus sudedame į aliejumi pateptą gilią kepimo formą ir užpilame padažu, kad apsemtų makaronus.
  4. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos apibarstome makaronus sūriu.

 

 

Recepto įvertinimas

(3.7 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 20

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Greitai paruošiamas bulvių plokštainis – kugelis

  • Omletas su bulvėmis ir sūriu

  • Omletas su mocarela

    Omletas su mocarela

6 Comments

  1. kavalgyti parašė:

    skanu tikrai

  2. Gintaute parašė:

    Kokie cia jums cannelloni, pagal visas taisykles jie turi buti cilindro formos, o ne subliuske. Cia issityciojimas is italiskos virtuves, o ne cannelloni. Man butu geda viesinti tokias nuotraukas, kol neismokciau gaminti teisingai.

  3. laimonas parašė:

    receptas galetu buti issamesnis. ka reiskia zodis keleta 2,3,4 ar 5?

  4. Monika parašė:

    Neblogai gavosi:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *