Bulvių pyragas su grybais

Tešlai reikės:

  • 500 g. bulvių
  • 100 ml. pieno
  • 100 g. miltų
  • 25 g. sviesto
  • 1 kiaušinio
  • druskos

Įdarui reikės:

  • 200 g. šviežių baravykų
  • 50 g. sviesto
  • 50 ml. neriebios grietinėlės
  • 2 didelių svogūnų
  • 1-2 šaukštų miltų
  • 1 trynio aptepimui
  • maltų pipirų, druskos
  1. Paruoškime įdarą. Grybus nuvalome ir supjaustome skiltelėmis. Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
  2. Keptuvėje įkaitiname pusę sviesto ir kepame grybus apie 8 minutes. Kitoje keptuvėje įkaitiname likusį sviestą ir kepiname svogūnus apie 5 minutes. Sumaišome juos su grybais.
  3. Sausoje keptuvėje porą minučių pakaitiname miltus. Suberiame grybus su svogūnais, supilame grietinėlę, pagardiname druska bei pipirais ir kruopščiai išmaišę nukeliame nuo ugnies.
  4. Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Tada nupilame vandenį, bulves sumaigome ir atvėsiname.
  5. Į bulves sudedame sviestą, įmušame kiaušinį, pilame pieną, beriame miltus ir užminkome elastingą tešlą.
  6. Iškočiojame iš tešlos ant miltais pabarstyto stalo didelį blyną. Padailiname kraštus, kad gautųsi taisyklingas apskritimas.
  7. Iš tešlos likučių iškočiojame tokio ilgio juostą, kad pakaktų apjuosti apskritimo kraštus.
  8. Skritulio kraštus suvilgome vandeniu, apjuosiame juosta, prispaudžiame rankomis ir suformuojame aukštesnį kraštelį. Sudedame įdarą, o kraštus patepame kiaušinio trynio plakiniu.
  9. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus 🙂
Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Virtinukai su grybų įdaru

  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Provanso bulvių apkepas su kumpiu

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.