Bananų pyragas

Tešlai reikės:

  • 200 g. miltų,
  • 200g. minkšto sviesto ar margarino,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 g. cukraus,
  • 1 a./š. kepimo miltelių

 

Iš tešlai skirtų produktų išminkome trapią  tešlą ir apie 30 min. palaikome ją šaltai. Tada iš jos iškočiojame 5-7 mm. storio lakštą ir įklojame jį į sviestu pateptą kepimo formą. Ant tešlos klojame sviestinį popierių ir užberiame džiovintomis pupelėmis (dėl svorio), kad jos padengtų visą formos plotą. Kepame tešlą iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje, kol kraštai gražiai pagelsta.

Kol tešla kepa, galima pasigaminti apelsininę želė iš pakelio pagal instrukciją.

Į iškepusią atvėsusią tešlos formą supilame ištirpintą ir stingti pradėjusią želė.

Įdarui dar reikės:

  • 3 bananų,
  • 400 g. grietinėlės,
  • 3 šaukštų cukraus,
  • 3 šaukštų želatinos.

Tris bananus nulupame ir sumaigome šakute. Grietinėlę su cukrumi suplakame ir į ją sudedame sumaigytus bananus. Maišydami supilame ištirpintą želatiną. Šią masę sudedame ant sustingusio apelsininės želė sluoksnio ir apie 30 min. palaikome šaltai.

Pyragą papuošiame bananų griežinėliais ir likusia plakta pasaldinta (2 šaukštai cukraus) grietinėle (200 g.).

Mamos dienos proga šis gaivus želinis bananų pyragas pradžiugins ne tik mamas, bet ir svečius. Skanaus 🙂

 

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

1 Comment

  1. Tomas parašė:

    Wow bananai + pyragas, čia tai receptas. Dėkui!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *